gud vilka fina!

Hejsan! ..Kollade runt lite på varmblod i hela sverige för skojskull,och alla(dom flesta) tycker att varmblod är fula,okunniga och dåliga ridhästar.Men jag hittade jätte många jätte fina varmblod faktiskt! Så det finns faktiskt MÅNGA varmblod som är väldigt väldigt fina.Jag skulle kunna tänka mig att ha ett varmblod faktiskt  :P

KOLLA BARA HÄR! :


bild 1. snygg eller vad?


bild 2..kolla vilket fint varmblod!


samma häst som bild nr 2 :p


bild 4.Jävlar så söt :)


bild 5.


bild 6.

Ni måste väl hålla med om att varmblod inte alls är så fula?!
OBS! ALLA bilder är tagna från hastnet.se! :)

/ Emelie


terrängbanan

hellu,hann blogga trots allt!vi red inte till sandtaget, vi red till terränbanan och vi var ute i ca 1 timme.på vägen hem mötte vi 4 stycken små rådjur som sprang en bit framför oss.(eller jag,julia såg dom inte) Efter vi ridit smorde jag hans martingal och sen kom pappa med en hamburgare åt oss.Måste bara säga att jag får skratta lika mycket varje gång vi rider ut,Bruse och hans jäkla tvärvändningar! när man rider så hipsvips så gör han värsta tvärvändingen?! :o hahah,det är det ända han gör när han ''testar'' en i skogen.haha,men det är bra att han inte gör något värre!

Jag har just kommit hem,har varit i stallet i ca 6 timmar! ska strax hoppa in i duschen och göra mig klar..Slipper åka och ta in bruse innan,för jag tog in honom just innan vi for,stoppade dit 4 kg hö i boxen så inte det kommer se ut som en svinstia där imorgon :P förresten fotade bilder idag,men såklart så glömde jag kameran i stallet,så lägger in imorgon.
bild från typ augusti/september?!

Pannband med Swarowskistenar

Hejhej :) Inget stallet idag :/ känns lite tråkigt på grund av att skulle så gärna vilja pröva de nya sakerna på Herman ♥ Men men... Är super sugen på att köpa ett Pannband med Swarowskistenar tycker de är så himla snygga! Finns ett pannband som liknar de med Swarowskistenar som är mycket billigare, som också är super snyggt :) Fast de är ju ej Swarowskistenar utan strasstenar.

 
           Strasstenar                                                         Swarowskistenar

/ Elin


uppe tidigt igen!

Har just vaknat.Ska äta lite frukost nu och sen byta om,klockan åtta hämtar julia upp mig så åker vi till stallet :) vi ska nog rida ut i skogen,funderar lite på att rida barbacka på vintertäcket.Men jag vet inte om jag vill göra det om vi ska rida ut,för då skulle jag nog ligga i backen efter 5 min,han är så skumpig!

Senare : om jag hinner blogga när jag kommer hem,så bloggar jag.annars om jag inte hinner så är det för att jag måste duscha och göra mig klar för jag och alla kusiner ska till min faster och äta middag och smälla raketer,som vi gör varje år! det är super god mat och efterrätt där (a)
'
min snuttis

/ Emelie :))

bukefalos.com

Har läst och läst och läst på massa sidor om hur man får hästen att galoppera i en samlad galopp och fatta galoppskänkeln direkt. Bruse har väldigt svårt för det,han vill släng trava in i galoppen,och när vi väl tagit galoppen så vill han springa fort fort fort.Men det är ju för att han inte har några galopp muskler.

Hittade en sak man kan öva på för att bygga upp galopp musklerna.så det jag och Bruse ska börja öva på varje dag är att : ta galopp i några steg - skritt -galopp - skritt - galopp  - skritt - galopp..Det kommer ta oändligt länge att få upp musklerna! men jag ska öva,öva och öva på skritt-galopp-skritt-galopp!.. ska ut och klättra i sandtagen imorgon eller nu får man nog kalla det snötaget.Jaja jag kommer iallafall inte ge mig,jag ska kunna galoppera i en samlad galopp med Bruse,det är mitt mål!

/ Emelie :)

träningstips

läste på internet och hittade några bra övningar för ryggträning :) :

Ryggningar man ska intet rygga tio steg på raken. I stället handlar det om att rygga ett steg, med hästen på tygeln, och sedan rida fram direkt. I momentet när hästen tar det första klivet framåt engageras ryggmusklerna. Hela tiden gäller det förstås att ha hästen med eftergift på tygeln. Är den över handen gör övningen mer skada än nytta.

Klättra Klätterträning är jättebra för hästens rygg. Men det finns ett krux. Det är bra att klättra uppför, men inte lika bra att klättra nerför. Har du en frisk häst, som du bara vill träna ryggen på i förebyggande syfte är det inga större problem. Då kan du stärka bakdelsmusklerna i nerförsbacken i stället, genom att göra halt med jämna mellanrum på nedvägen.När du klättrar, gör det i skritt. Hästen ska sänka huvudet och ta i ordentligt. 

Arbete i låg form Att arbeta hästen i en låg form, men med bakdelen väl inunder sig är utmärkt stretching och stärkning av ryggmusklerna. Tack vare ryggkotornas lutning - där bröstkotorna lutar framåt och ländkotorna lutar bakåt - välvs ryggmusklerna ordentligt om hästen sätter under sig med bakbenen och går i en låg form med nacke och hals.

Gymnastikhoppning Gärna med hästen lös, utan ryttare. Att hoppa en studsserie om 3-4 hinder är mumma för hästens rygg. Den är tvungen att välva sig och få upp ryggen i varje språng.

Tömkörning Är man en erfaren tömkörare är arbete utan ryttare en bra omväxling för hästar med dålig rygg. Men kan man inte få hästen att jobba i rätt form och lugnt och avslappnat ska man inte ge sig på att tömköra. Då skapas mer spänning i ryggen än vad man blir av med.

nya saker....

Nu har mina saker från hööks kommit :) Beställde en longeringslina,delta och reflex brösta :)
Längtar tills jag ska till stallet nästa gång och få pröva sakerna på Herman :)

 
                                     

/ Elin


mini shettis

Jag måste bara lägga in det här! kollade på annonser på mini shettisar på hastnet.Och jag hittade nog världens sötaste mini-shettis föl. jag vill bara ta hem den och ha den som ett husdjur. fy fan vad söt! Om jag köper en hästgård när jag blir större då ska jag helt klart ha ett shettis föl!

hahahahah vadå gullig?

/ Emelie :))

häst outfit "brun"


vill du ha fler läsare?

klicka HÄR för att bli medlem! Det är en jätte bra sida för att få mer läsare :)

glen gordon

köpte ett mörkblått glen gordon schabrak från häst&fritid för några dagar sen,dom är så snygga! :thumbup:

/ Emelie :)) ♥

precis hemma från stallet

Har nu precis kommit hem från stallet och ska snart gå och duscha! :) Var en rolig lugn dag i stallet. Tänkte rida på ridbanan men de höll på att ställa i ordning hinder. Så jag red ut, blev att rida en liten bit efter terrängvägen.
Red i grimma och de funkade bra Herman var mjuk och fin, dock en aning stark i galoppen men han mjuknade sen och då blev han mycket finare. Funderar på att köpa en martingal så han inte drar upp huvudet så högt. Såg att de fanns på granngården för cirka 139 kr tror jag de var ;) Men tar och bjuder på några bilder från idag <3

              gammal bild ;P                                                             ny bild


stallet idag

Klev upp klockan 7 imorse!! första gången jag kliver upp så tidigt på lovet! Vid halv åtta hämtade vi Alexandra och sen bar det av  till stallet! Det var bara vi och en enda person till där!! började med att mocka och red sen i ca 40 minuter på plan.Det gick bra! han var lugn med tanke på att han vilat i nästan 4 dagar. Red med martingalen som jag köpte iförrgår! Bruse var duktig idag,lite stel och pigg i början men sen blev han mer och mer ''avslappnad'' och lyhörd.

Efter ridturen så fyllde vi hö och foder och sen åt vi frukosten som vi tagit med--> varm choklad,mackor och lussebullar.gott var det! For hem vid kvart i tolv.Det var verkligen skönt att det knappt var nå folk i stallet,det brukar alltid vara jätte många där annars.Jag tror jag måste åka dit tidigt varje dag ;)
'
gammal bild från när jag longerar han.

om Elin

Jag heter Elin och har för ungefär 3 veckor sedan fått en medryttar häst som heter Midnight Express kallas "Herman" han är en 12 årig valack världens underbaraste. Han är blandning mellan Welsh och Arabiskt fullblod!
De är han jag kommer blogga om :)

Om mig: Jag började rida på ridskola när jag var 4 år gammal med en kompis. Red nog dära i 1-2 år och de blev bara små shetlansponnyer som var super busiga! Efter de gick de några år och då började jag rida på Luleå ridklubb där jag faktiskt bara red 1 år, jag gillade absolut inte den ridskolan och ville börja på en annan. Så vi for och kolla på olika och hittade Stallbalans. Har nu ridit dära i 4 år och älskar den ridskolan. Går lektion med Herman där utan andvänder inte ridskolanshästar. Går då och då på privat lektioner som hålls av min kusin i dressyr och hoppning, men pågrund av att de är 11 mil bort så lånar jag hästar från de stallet som jag rider. och jag lär mig mycket på de! :)


om Emelie

Jag heter  Emelie och har ridit i några år.
jag kommer skriva om min häst  Tomtebrus även kallad Bruse.,
'
Bruse har jag haft  på prov i 4 månader,så jag äger honom inte ännu.Men snart ska vi skriva ett köpeskontrakt.så snart blir han bara min! Bruse är  ett 18årigt kallblod.Han är världens snällaste och mysigaste! Men han är en jäkel på att testa nya ryttare! haha,han testade mig i typ 3 månader? Ibörjan gick det knappt att rida,men det var för att han stått väldigt länge hos gamla ägaren,och + så hade jag just flyttat honom till ett stort stall,så han var orolig  eftersom han stått i ett stall själv i 9 år!!!. Men nu när jag lärt känna han mer är han världens bästa! han är bara något pigg och ''testig'' av sig bara!
Bruse

Välkommen till vår nya blogg!

hejsan! i denna blogg kommer ni att få följa en blogg som ''drivs'' av Emelie & Elin ! vi kommer mest att skriva om allt som handlar om hästar och ridsport.Men mest kommer det komma inlägg om Herman<--Elins sköthäst & Tomtebrus <-- Emelies häst.

Men även om typ tips,tävlingar och massa annat kul! ..Vi har nyss gjort klart vår bloggdesign! :) det blev en ganska enkel.vi orkar inte börja fixa med något krångligare just nu,får bli mer ändrat någon annan dag! Hoppas ni gillar bloggen! kommentera gärna!


/ Emelie & Elin


RSS 2.0